helvetesjolet-trippel

GEIRANGER BRYGGERI UTÖKAR SORTIMENTET

För ett år sedan började mitt arbete för Geiranger Bryggeri synas på butikshyllor och i restauranger för första gången och nu släpper de två nya öl och utökar därmed sitt sortiment från 3 till 5 öl. Nya tillskott är Helvetesjølet Quadrupel och Sølfest Brown Ale.
Helvetesjølet Quadrupel har bryggts som substitut för den klassiska julölen. Själva Helvetesjølet är en djup ravin mellan två berg längre ut i Geirangerfjorden, ravinen är så djup att solens ljus aldrig når ner till botten. Sägnen säger att djävulen ligger och lurar där nere i mörkret, väntandes… hur som helst så är det en rejält smarrig belgisk quadrupel som lagrats i mer än 6 månader innan den nu släpps på marknaden.
Sølfest Syltevik var en man som levde i Geirangerfjorden med omnejd för snart 100 år sedan och han är troligtvis det största original som orten fostrat. Denna smått märkliga man kunde mer om vad som stod i Bibeln än de flesta, livnärde sig på fiske och var även en ivrig ölbryggare. För att hylla denna man, som kallats så väl ”uteliggare” som ”filosof”, har man tagit fram en Brown Ale i engelsk stil.

solfest